Uitleg over de driewielfiets

Als u op zoek bent naar een goede manier om langer te blijven fietsen en in beweging te blijven, dan is de driewielfiets misschien iets voor u. De driewielfiets zie je steeds vaker op straat. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de driewielfiets.

 

Wat is de driewielfiets?
Een driewielfiets is een fiets met twee wielen aan de voor- of achterzijde. Door de drie wielen valt de fiets niet om. U hoeft geen evenwicht te bewaren. Een driewielfiets is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met/zonder versnellingen en met terugtraprem of handrem. Ook zijn er driewielfietsen met trapondersteuning.

 

Voor wie?
De driewielfiets kan een oplossing zijn voor mensen die een minder goede balans hebben en daarom niet meer kunnen of durven fietsen op een fiets met twee wielen. Wilt u blijven bewegen, dan kunt u erover denken om in plaats van een scootmobiel een driewielfiets aan te schaffen. Deze keuze zal er voor zorgen dat u fit blijft en uw spieren soepel blijven! Wij bieden zowel tweedehands driewielfietsen als nieuwe driewielfietsen aan. 

 

Typen driewielfietsen

Er zijn vier typen driewielfietsen. Binnen deze typen kunt u kiezen uit verschillende modellen (eenvoudig tot luxe). Driewielfietsen variëren sterk in prijs, van €700,- tot €3.000,-.

 

Traditionele driewielfiets: twee wielen achter, één wiel voor
De traditionele driewieler is een fiets met twee wielen achter en één wiel voor. Omdat het frame van de fiets – in tegenstelling tot een gewone fiets – niet helt in de bocht, is het wennen om op een driewielfiets te fietsen. Als ervaren fietser ben je geneigd het evenwicht ook op de driewielfiets te bewaren. Dat moet je afleren, want door de drie wielen valt de fiets niet om. Door te oefenen went dat. Wij bieden zowel Huka als Van Raam Driewielfietsen aan. 

 

Driewielfiets met twee wielen voor en één wiel achter
Voor mensen die een ‘traditionele driewieler’ willen maar problemen hebben met het inschatten van de breedte, is er een driewielfiets met twee wielen voor en één wiel achter. Hierdoor kunt u beter inschatten of u ergens door of langs kunt. Twee wielen voor heeft wel een nadeel ten opzichte van de traditionele driewielfiets: u bent minder wendbaar in verband met de grote draaicirkel en u kunt eerder omvallen in een bocht.

 

Lage instap driewieler
Een variant op de traditionele driewielfiets. Deze heeft een lage ruime instap en een andere zitpositie. U zit iets achter de trapas waardoor u lager zit. Door u lage zitpositie kunt u altijd met beide voeten op de grond komen en toch een optimale kniebeweging maken. Deze variant maakt het opstappen nog gemakkelijker. Het rijden op deze fiets went wat sneller dan op een traditionele driewielfiets. Dit type is ook ‘inklapbaar’ te verkrijgen.

 

Comfortabele driewielzitfiets
Een zitfiets met drie wielen is comfortabeler dan een rechtopfiets met drie wielen. Uw zwaartepunt ligt lager en u heeft een geheel andere zitpositie. Hierdoor voelt de fiets direct vertrouwd en veilig aan. Vrijwel iedereen fietst zonder gewenning weg op deze fiets. Door de zitconstructie heeft u ondersteuning in de rug en voelt het zadel als een stoeltje. Hierdoor voelt de fiets comfortabeler op oneffen en schuin lopend wegdek. Omdat u net voor de achterwielen zit, heeft u ook weinig problemen bij het inschatten van de breendte en kunt u harder door de bocht. Een veelgehoorde opmerking bij dit model is dat hij zong is. De fiets is 18 cm langer dan de gewone driewieler en nog geen 20 cm langer dan een standaard tweewielfiets. Door de andere framebouw komt dit optisch anders over.

 

Driewielfiets met trapondersteuning.
Elk type driewieler is ook met elektrische ondersteuning verkrijgbaar. Ideaal voor langere afstanden en hellingen. Is uw conditie te slecht voor gewone elektrische ondersteuning, dan kunt u ook een uitvoering krijgen met een gashendel en/of meer motorvermogen dan 250 watt. De fiets valt dan niet meer onder de regels van elektrische fietsen, maar onder regels voor gehandicaptenvoertuigen (net als bijvoorbeeld de scootmobiel). Zorg ook altijd voor goed onderhoud

 

Premium Dealer van: