Onderhoud Driewielfiets

Een driewielfiets heeft, net zoals een reguliere fiets, onderhoud nodig. Krikke Driewielfietsen is gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van driewielfietsen. Wij gaan je vandaag enkele tips geven om zelf de driewielfiets te onderhouden en vertellen wat wij kunnen betekenen, om je driewielfiets weer als nieuw aan te laten voelen!

Tip 1 voor het onderhoud van de driewielfiets

Het belangrijkste van een driewielfiets is dat deze regelmatig schoongemaakt wordt. Net zoals bij reguliere fietsen is het belangrijk om af en toe de fiets schoon te maken. Hiervoor kun je een mild schoonmaakmiddel en een doek gebruiken. Je dient vooral te kijken naar de plaatsen waar veel vuil ophoopt, zoals de remblokken, wielen en het frame. Deze kun je het best 1x per 3 maanden schoonmaken. Mocht je fietsen in de winterperiodes als er net gestrooid is, dan is het nog belangrijker om de driewielfiets te onderhouden, aangezien het pekel en zout de fiets kan aantasten.

Tip 2 voor het onderhoud! 

Smeermiddelen zijn ontzettend belangrijk voor een goede werking van de driewielfiets. De ketting dient elk kwartaal ingespoten te worden met bijvoorbeeld kettingvet, of een Teflon spray. Dit zorgt ervoor dat er geen roest op de ketting komt, hij soepel blijft doorlopen en water blijft afstoten. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. Zonder de correcte bandenspanning, dien je harder te trappen en is er meer kans op een lekke band. Bij driewielfietsen met trapondersteuning, zorgen zachte banden ook voor een lagere actieradius. De ideale bandenspanning is vaak aan de zijkant van het wiel te vinden! 

 

Groot onderhoud en reparatie driewielfietsen

Bij Krikke Driewielfietsen zijn wij gespecialiseerd in het repareren en onderhouden van de driewielfiets. Dit zorgt ervoor dat je langdurig kunt genieten van jouw fiets! Wij raden aan elk jaar, bij redelijk tot intensief gebruik, een servicebeurt of onderhoudsbeurt plaats te laten vinden. De kans dat je dan met pech langs de weg komt te staan, is een stuk kleiner! 

Tijdens een servicebeurt voor de driewielfiets, controleren wij alle essentiële onderdelen, zoals de banden, de ketting, de remblokken en de zittingen. Ook voor driewielfietsen met trapondersteuning of een accu, zorgen wij ervoor dat deze goed gecontroleerd wordt. Accu’s nemen na verloop van tijd, af in kracht. Wij controleren de spanning en geven eerlijk advies over de levensduur van de gebruikte accu. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart op de fiets kunt stappen! 

 

Meer weten over onderhoud of reparatie van de driewielfiets? Neem dan gerust contact op via ons telefoonnummer, of vul ons contactformulier in! 

Premium Dealer van: