E-cruise driewielscooter

Twijfelt u tussen de aanschaf van een elektrische driewielfiets en een scootmobiel? Dan is een tweedehands driewielscooter van Krikke Driewielers zeker het overwegen waard! Hieronder vertellen we u wat meer over wat een driewielscooter is en van welke voordelen u profiteert.

Wat is een driewielscooter?

Een driewielscooter, ook wel een E-cruiser genoemd, is in feite een elektrische driewieler voor volwassenen. In tegenstelling tot bij een elektrische driewielfiets, hoeft u met een driewielscooter niet te trappen. De E-cruise driewielscooter wordt aangedreven middels een accu, die u eenvoudig kunt opladen via het stopcontact. Met een volle accu kunt u zo’n 50 kilometer afleggen.

 

Voordelen van de E-cruiser

Het belangrijkste voordeel van een E-cruiser is natuurlijk dat u niet hoeft te trappen. Maar er zijn nog meer voordelen:

 

-  Een driewielscooter met elektrische aandrijving heeft een comfortabel zitje met rugleuning en armleuningen, dat bijzonder veel comfort biedt.

- Met een E-cruiser behaalt u een snelheid van ongeveer 20 kilometer per uur. Het is echter ook mogelijk om de snelheid te begrenzen op 15 kilometer per uur – dat voelt wellicht wat veiliger, en het zorgt u langer op een volle accu kunt rijden.

- De 10 inch wielen zijn een stuk groter dan die van een standaard scootmobiel, waardoor u profiteert van meer grip op de weg en een kortere remweg.

- Remmen doet u gemakkelijk met de handremmen.

- Onze tweedehands driewielscooters zijn uitgerust met verlichting, zodat u ook in het donker veilig de weg op kunt.

- Om op een driewielscooter te mogen rijden heeft u geen rijbewijs of kenteken nodig; een WA-verzekering is voldoende.

E-Cruise Driewielscooter informatie

De E-cruise driewielscooter is het hippere broertje van de scootmobiel. Veilig en comfortabel de weg op kan met deze Killerbee E-cruise driewielscooter! Door de luxe zitting met armleuningen zit u als een koning(in) op uw scooter en zo comfortabel als maar mogelijk is! Leren hoe je de E-cruise het beste kunt rijden? Lees onze tips! 

 

De moderne afwerking en elegante vormen zorgen ervoor dat deze scooter een chique uitstraling heeft. De driewielscooter haalt een snelheid van 20 kilometer per uur!

 

Met een volle accu kun je ongeveer 50 kilometer rijden. Er zijn een aantal factoren die hier invloed op hebben. Denk aan het gewicht van de bestuurder, de route en denk daarbij aan een helling omhoog bijvoorbeeld, de tegenwind, de bandenspanning, en ga zo maar door. De fabrikant geeft een actieradius van 50 kilometer op. Houd er rekening mee dat dit altijd onder de meest ideale omstandigheden is gemeten.

 

Het opladen van een e-cruise driewielscooter opladen doe je via het stopcontact. De laadtijd voor een lege accu bedraagt ongeveer 8 uur. Verkrijgbaar in de kleuren Champagne en zwart, ronde accenten of vierkant.

De BTC Tri e-Cruise is voorzien van een 800 Watt elektromotor welke efficiënt met energie omspringt. Daarnaast zijn er 2 standen welke je kunt inzetten als snelheidsbegrenzing. Je kunt het maximum dus op 15 km per uur instellen, maar ook op 20 km per uur.

 

De enige voorwaarde waaraan je moet voldoen om een e-cruise driewielscooter te rijden, is dat je minimaal 16 jaar oud bent en nog veilig en verantwoord aan het verkeer kan deelnemen. Het voordeel is dat een kenteken of rijbewijs niet nodig is. De driewielscooter valt in de categorie gehandicaptenvoertuigen en daarbij is slechts een WA verzekering vereist en geen kentekenplaat met alle kosten van dien.

 

Interesse in een E-Cruise Driewielscooter van Krikke Driewielers Harderwijk? Neem gerust contact op! We vertellen je er graag meer over in onze showroom. 

Zie hier een kleine impressie van het overdekte oefen parcours

Premium Dealer van: